Architect zijn is voor mij meer dan alleen het esthetisch vormgeven van gebouwen. Om ruimtelijke plannen met meerwaarde te kunnen realiseren is inzicht in de werkelijke vraag en de onderliggende behoefte van de gebruikers en de organisatie een voorwaarde. De wereld een beetje beter maken voor mensen die het minder goed hebben dan ikzelf is mijn drijfveer.
Naast mijn opleiding en lange ervaring als architect met projecten in de zorg- en scholenbouw heb ik een opleiding afgerond voor psychosociaal therapeut. Deze brede kennis en ervaring zet ik in bij mijn werk bij CEAN.
Mijn werkzaamheden beslaan het hele pallet van de ruimtelijke vertaling van zorgvisie en bedrijfsdoelstellingen naar gebouwconcepten en de uitwerking daarvan tot in het kleinste detail van de inrichting. Het ene moment buig ik mijn hoofd over complexe schuifplannen op stedenbouwkundig niveau, het andere moment werk ik aan een detail voor een prettige patiëntenkamer. Een goed eindresultaat vraagt om aandacht voor alle schaalniveaus en komt tot stand in nauw overleg met gebruikers. Daarbij begeleid ik het proces graag van begin tot eind. Mijn rol is veelal breder dan die van architect alleen; bijvoorbeeld bij transities waar gebouwopgaven een groot aandeel hebben ben ik tevens adviseur van de stuurgroep vastgoed of heb ik de rol van programmamanager.
De complexiteit en afwisseling van het werk met daarbij als resultaat realiseerbare ontwerpen die kunnen bijdragen aan het welbevinden van mensen, maakt werken bij CEAN voor mij boeiend, zinvol en veelzijdig. Als onderdeel van een integraal team kan ik mijn kennis blijven verbreden.